Friss

Kedves (jelenlegi és leendő vezetni) Tanulók!

  1. szeptember 4-től gyökeresen megváltoznak a járművezetés oktatásra és annak adminisztrációjára vonatkozó szabályok, előírások. Országosan bevezetésre kerül a KÖKÉNY rendszer.

A teljesség igénye nélkül, ami rátok, Tanulókra is hatással lesz:

– aki jogosítványt szeretne, vagy már folyamatban van neki a képzés; nagyon erősen ajánlott, hogy rendelkezzen ügyfélkapu regisztrációval.

  1. szeptember 4-e után nagyban meg fogja könnyíteni az ügyintézési (beiratkozás, KRESZ vizsga, jogosítványigénylés) folyamatokat, akinek van.

– Sikertelen KRESZ (elméleti) vizsga esetén személyesen CSAK BANKKÁRTYÁVAL lesz lehetőség a pótvizsgadíj befizetésére (készpénzzel NEM).

Ebben az esetben lesz lehetőség azonnal pótvizsga időpontot igényelni. Ellenkező esetben átutalással lehet fizetni, aminek néhány nap lesz az átfutási ideje!

– A gyakorlati oktatások esetében legkésőbb a foglalkozás kezdetét 2 órával megelőzően a szakoktató a vizsgaközpontot elektronikus úton tájékoztatja a gyakorlati oktatások tervezett kezdetéről és végéről, továbbá az indulás és az érkezés tervezett helyszínéről.

Ez olyan szempontból érint téged, kedves Tanuló, hogy amit megbeszéltél kezdési és befejezési

IDŐPONTOT, és HELYSZÍNT, a vezetés előtt 2 órával már NEM LEHET MEGVÁLTOZTATNI. Magyarul, ha késik a busz/vonat, az oktató NEM MEHET KI ELÉD pl. az állomásra, hogy időben meg tudjátok kezdeni a tanórát! Ha megteszi, megbüntethetik, mert elhagyta a tervezett helyszínt!

Ha óra közben megkéred az oktatódat, hogy például haza tudj menni az óra tervezett végéhez képest 5 perccel hamarabbi busszal, és fejezzétek már be pl. a buszállomásnál az órát (de eredetileg nem itt terveztétek befejezni az órát), akkor az oktatót megbüntethetik!

Az oktatónak ELŐZETESEN meg kell adnia egy listát (házszámra pontos címet!), hogy hol fog kezdeni/végezni, és csak ebből a listából választhat!

De úgy gondolom, nem elvárható, hogy minden egyes oktató minden egyes tanuló lakcímét, iskoláját, munkahelyét, és bármi egyéb személyes, pontos címét rögzítse, megadja.

Magyarul 2023. szeptember 4-től nagyon sok tekintetben NEM TUDUNK RUGALMASAK LENNI, mert szankcionálhatnak minket érte!

Emiatt fokozottan szeretném felhívni minden Tanuló figyelmét, hogy a jövőben a megbeszélt IDŐPONTOKAT és HELYSZÍNEKET különös pontossággal legyen kedves feljegyezni, rögzíteni, és a megbeszéltek szerint érkezni!

Ha valaki a megbeszélt órán nem tud megjelenni, azt MIHAMARABB jelezze az oktatójának!

Ez a KÖZÖS érdekünk!

Próbáljuk az átállást kezelni, és az új rendszert a legjobb tudásunk szerint megismerni és elsajátítani.

Ehhez kívánok mindenkinek sok sikert és türelmet!


Tájékoztatjuk kedves meglévő és leendő Tanulóinkat, hogy az iskola oktatási rendszerét megújítottuk!
Az alapképzésen túl lehetőséget biztosítunk a tanulók számára, hogy saját elhatározásuk szerint bővíthessék tapasztalatukat, az oktatási órák gyakoriságát illetve időpontját maguk határozzák meg!

Lehetőséget biztosítunk autópályás illetve hegyvidéki vezetéshez, valamint szeretettel várjuk olyan jogosítvánnyal rendelkezők jelentkezését, akik oktató mellett szeretnének még gyakorolni.

A tanulók által választható külön szolgáltatások díjszabásai: Szeptember 1.-től

Hétvégi vezetés:                     

szombat:  alapóradíj + 2.000,-ft/óra
vasárnap: alapóradíj + 4.000,-ft/óra

Express vezetés:                      

heti 4×2 óra   12.000,-ft/óra

Autópályás vezetés:  

csak egyszerre felhasználható 10 napos   csomagban
(5nap/10óra min 300km)   12.000,-ft/óra

Hegyvidéki vezetés:

vezetés a Bükk és a Mátra kanyargós útjain
min: 8óra     12.000,-ft/óra

Gyakorló vezetés:

plusz igény szerint választható a csomagokból
városi: 11.000,-ft/óra
havas, jeges út:  13.000,-ft/óra